Maci
Maci

Maci

  • 3 odpovědí

Maci

Praha, Česká republika
Členem od 22.7.2014 | Poslední aktivita 28.2.2019
  • 3 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

RE: Rosacea - růžovka léčba

Dobrý den, paní doktorko,
děkuji Vám za informace a za nabídku, popravdě o metodě mikrojehličkování jako o léčbě na rosaceu slyším poprvé a trochu bych s touto metodou zatím váhala. Nevím, zda by tato metoda byla vhodná i pro mou extrémně přecitlivělou pleť, která snese málokterý krém. Na pleti nemám na první pohled vidět žilky, mám takový ten zánětlivý typ (papulopustulózní), který přechodně červená a tvoří se zánětlivé pupínky, které někdy svědí, někdy ne. Momentálně mám na jedné tváři zanícený pupínek, na tváři se udělal menší svědivý otok, 2x denně klidním jarišovými obklady, případně obkady z černého čaje, a na zánět dávám 2x denně lehce zineryt. Teď po 14 dnech, si myslím, že zánět trochu ustoupil a vřídek (zanícený pupínek) by se snad mohl začít hojit, i když patrně se to bude hojit ještě dlouho a dlouho tam zůstane červený fíček.
S pozdravem, M.
  • 3 odpovědí

RE: Rosacea - růžovka léčba

Dobrý den,
držím vám pěsti, třeba ve vašem případě léčba zabere lépe, musíme být optimistické. Samozřejmě budu ráda, když se s každou pozitivní zkušeností podělíte. Mě je 39 let, také nerada vypadám, jako opožděná puberťačka.... Zajímalo by mne, zda by s tím teoreticky mohl souviset autoimunitní zánět štítné žlázy (každý říká něco jiného, ani doktoři se neshodnou).
Přeji hodně štěstí. Maci.
  • 3 odpovědí

RE: Rosacea - růžovka léčba

Dobrý den, také bojuji s růžovku už 1,5 roku. Během prvního půl roku jsem brala 3x orálně antibiotika, ktérá vyléčila, ale pouze dočasně, růžovka se vždy vrátila. V současné době užívám pouze jariš k obkladům a na pupínky zinyryt (antb.roztok) a k promazání ambiderman, často se pleť ale vždy zhorší a trvá dlouho, než se zahojí..... Pleť je extrémně citlivá, nesnese téměř žádný krém kromě ambidermanu, i najít krém proti slunci byl problém, dokonce i léčiva dráždí pleť, z krému rosalox, který je na lékařský předpis mi kdysi vznikl kontktní alergický ekzém, pomohl mi až jariš.
Mě osobně nejvíce osobně vadí přechod z chladu do tepla (obráceně ne), nemůžu pobývat delší dobu venku, jelikož když přijdu do tepla, tak zčervenám a brzy se osypu zánětlivými pupeny. Také teplo jako takové, mi vadí. Lékaři moc nepomáhají.....
Shodou okolností mám také problémy se štítnou žlázou-autoimunitní zánět. Dvě kožní lékařky mě řekly, že to s tím může souviset, ale moje endokrinoložka tvrdí, že ne.
U mě se nejprve projevili potíže s pletí, nejdříve mi byla diagnostikována per.dermatitida, později růžovka, krátce na to jsem začala z ničeho nic ubývat na váze, následovala různá vyšetření a nic jiného kromě autoimunitního zánětu a subklinické hypotyreózy se nenašlo.
Také hledám nějaké řešení, zatím se nic neosvědčilo. Myslím, že roli by mohl hrát i demodex, v mládí jsem dlouhá léta trpěla na akné, ale proti růžovce to byla procházka růžovým sadem. Přeji všem s touto šílenou kožní chorobou zdárný boj.
  • 3 odpovědí