katkatel
katkatel

katkatel

  • 3 odpovědí

katkatel

Olomoucký kraj, Česká republika
Členem od 8.6.2009 | Poslední aktivita 11.1.2014
  • 3 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

RE: Abrupce base 5. metatarsu

Mela jsem taky modrou nohu i na kotniku, ale nijak zvlast to nebolelo, ale me tu sadru na to dali, ze se ta modrina vstrebava pomalu bylo videt jeste za tyden, kdyz to predelavali na soft cast dlahu. Teda bez dlahy si to moc neumim predstavit, hojilo se to dlouho. Ta mekka dlaha ma vyhodu, ze je mala doporucuje se s tim nohu hned zatezovat a min tak hrozi nejake ochabovani svalu, mestnani krve a tak. Tak at se to dobre zahoji. Jinak me jeste doporucoval doktor magnetoterapii - proti vzniku pakloubu, protoze to se prave zdalo, ze mi tam vznika a ten magnet je pry v techto pripadech ucinny.
  • 3 odpovědí

RE: Zlomenina zánártní kůstky

Taky mi to dlouho nesrustalo, i pakloub mi uz zacal vznikat - pry to pri tomto typu zlomeniny je caste. Pomohla mi magnetoterapie - ale musela jsem se opakovane o ni prosit, muj lekar totiz bez rentgenu pohledem ode dveri poznal, ze nic dalsiho za lecbu jiz netreba. Srostlo mi to trochu jinak nez to bylo puvodne, ale noha funguje dobre i pri zatezi. Nosila jsem nizkou soft dlahu - omota se primo na nohu, kde po par hodinach ztuhne a je mozne a doporucovane s ni chodit. Palpacni citlivost je asi ze to na dotek boli ne?
  • 3 odpovědí

RE: RE: Odpověd na Abrupce base 5. metatarsu / 8.6.2009 12:07

Z moji zkusenosti - po 14 dnech sem mela stale kosti uplne od sebe (mela jsem ale malou dislokaci), ale jsem pak si nechala udelat soft cast dlahu cca 350 Kc - s tou se muze a naopak pry ma chodit, celkem jsem tak mela dlahu asi 7 tydnu (ale behem nich jsem i chodila s batohem, surfovala, plavala...), kosticka si nakonec prirostla ponekud jinak, na rentgenu to vypada trochu podivne, ale noha funguje a neboli. Ortezu jsem pak uz nepotrebovala.Na hojeni mi pomahala magnetoterapie - chvili to vypadalo, ze mi tam vznikne pakloub, ale diky magnetum se to podarilo zastavit asi. Drzim palce
  • 3 odpovědí

Abrupce base 5. metatarsu

Dobrý den, povedl se mi výše uvedený úraz. Mám poněkud nakřivo udělanou nechodící dlahu (malíčková hrana o cca 2 cm níže než palec)až pod koleno), boli mě z toho kotník.Mám si dlahu nechat předělat?
Jak dlouho to asi bude trvat než budu moci nosit ortézu? (Je mi 33 sportuju, jsem jinak zdrava).
3: Už podruhé mi praskla tato část - v kloubu - předtím na ruce, zlomeninu jsem neměla, mám nějak upravit výživu?
Díky moc za odpověď
  • 3 odpovědí