Karel
Karel

Karel

  • 4 odpovědí

Karel

Ústecký kraj, Česká republika
Členem od 6.8.2009 | Poslední aktivita 19.12.2018
  • 4 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

RE: Anestezie při endoprotéze kyčle

Jsem stejně starý. Před 5ti lety mi byla implantována TEP kyčle při tzv.svodné anestezi nebo jinak epidural. To bylo perfektní, operaci jsem prožíval při vědomí. Za 2hod. po operaci mně byl podán normální oběd.
Po pěti letech došlo k uvolnění TEPky a napadení zánětem. Při extrakci mi byl opět aplikován epidural a navíc jsem byl "uspán". Po operaci mi bylo trochu špatně ale dalo se to přežít.
Po třech měsících - po vyléčení zánětu - mi byla implantována nová TEP ale již při celkové anestézi. Vše bez problému (nebylo mi ani zle).
Ale od demontáže uvolněné protezy, kdy mi bylo píchnuto do páteře, mám částečně necitlivou nohu od kolene dolů. Úplně necitlivý mám nárt. Navíc mi noha od kotníku k prstům otéká a nosím stahovací ponožku. Snad se ten stav trochu lepší anebo si na problém zvykám. Trvá to již 5 měsíců. Slyšel jsem názor, že problém mohl nastat nepřesně aplikovaným epiduralem.
Takže - vyberte si :-)
  • 4 odpovědí

RE: Lázně po operaci kyčle

Myslím, že tato poslední varianta bude pro Vás nejlepší. V Litoměřické nemocnici je prý dobré rehabilitační oddělení, kde Vás odborníci naučí žít s "kovovou náhradou" postupně a cílevědomě. Hodně štěstí.(nebo radši zdraví)
Karel
  • 4 odpovědí

Ležení na operované straně kyčle

Prosím o názor, kdy je možné ležet na operovaném boku. Celý život spím na levém boku. Jsem 4 týdny po operaci levé kyčle a bojím se, že se ve spánku nechtíc "převalím" na levý bok. Hrozí nějaké nebezpečí?
Děkuji Karel Pastor

PS. Pokud mě najdete v diskuzi před 5 lety, tak dotazy které jsem vznášel se týkaly téže kyčle. Nyní jsem se podrobil reimplantaci a tu bych nerad znovu :-)
  • 4 odpovědí

RE: Antibiotika po TEP

Ještě bych rád k tomuto tématu otevřel jeden problém. Již určitě 3roky tlumím ozývající se bolesti užíváním meloxicamu a jiných protizánětlivých antirevmatik. V příbalových letácích se u těchto léčiv lze dočíst: "pozor může maskovat zánět". Nevím zda je moje domněnka správná, když této vlastnosti přičítám důvod, proč při bolestech mám výsledek CRP v normě a přesto mě nakonec pomůže léčba antibiotiky.
Děkuji za vyjádření
  • 4 odpovědí

RE: Antibiotika po TEP

Vážený pane primáři,
velice děkuji za tuto pro mne klíčovou informaci. Pouze prosím o jednoduchou odpověď, zda mohu o "průkaz" požádat nemocnici kde mi byla TEP implantována, a nebo je ještě jiná možnost, pokud by snad takový dokument nevystavovali.
Ještě jednou velký dík
Karel Pastor
  • 4 odpovědí

Zobrazit více