zbynek
zbynek

zbynek

  • 2 odpovědí

zbynek

Kraj Vysočina, Česká republika
Členem od 28.11.2009 | Poslední aktivita 28.11.2009
  • 2 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

Odpověd na Zlomenina člunkové kosti / 28.11.2009 3:32

Jsem na Novém Zélandě ve městě Blenheim. Myslím, že doktor neříkal nic o léčbě pomocí rázové vlny. Budu s ním mít další setkání po vyjádření místní pojišťovny, tak se ho na tuto variantu určitě zeptám. Nevím také, zda by mi pojišťovna v ČR uhradila tuto léčbu, protože pracuji a zranění si způsobil v zahraničí. Dostal bych se tak do situace, kdy bych si musel uhradit léčbu nebo operaci sám. To mě přivádí na myšlenku, jestli nevíte, kolik stojí takový chirugický zákrok?
Ještě jednou Vám děkuji za Vaše iformace a o možnosti léčby pomocí ESWT. Zbynek.
  • 2 odpovědí

Odpověd na Zlomenina člunkové kosti / 28.11.2009 3:32

Děkuji za velmi rychlou odpověď. Myslím, že jedna část kosti (ta dál od dlaně) již odumírá nebo dokonce je již mrtvá, protože doktor říkal, že tam neproudí krev a dokonce že je tam díra. Nevím jak velká a ani jestli se může v kosti vytvořit jen tak díra bez nějakých úlomků. Docela mě tato informace vyděsila, protože jsem před tím neměl jiné než malé pohybové problémy a ruku jsem řekl bych silně zatěžoval. Myslíte si tedy podle těchto informací, že by bylo dobré provést operaci nebo jiný zákrok co nejdříve?
  • 2 odpovědí

Zlomenina člunkové kosti

Dobrý den, jsem již dva roky v zahraničí a před rokem jsem měl úraz ruky. Spadl jsem na zápěstí. Nešel jsem tehdy k doktorovi protože malý otok zmizel po prvním dnu. Myslel jsem, že mám ruku jen naraženou a tak jsem použil jen ortézu, kterou vlastním již déle. asi po měsíci jsem ortézu sundal a zápěstí bez problému používal. Jenom jsem ho neohnul tak moc jako to druhé. Před měsícem a půl jsem znova upadl na sjezdovce a znova na toto zápěstí. Tentokrát už byla bolest větší a tak jsem navštívil lékaře. na rentgenu byla vidět zlomená kost (ta pod palcem, vypadá jako fazole, lékař říkal, že se nejčastěji láme) po měsíci jsem šel na kontrolu a doktor mi říkal, že mi kost nesrůstá, a že budu muset na operaci. Problém je ten, že místní pojišťovna mi možná neuhradí tuto operaci. Nemohu však také ze dne na den odjet zpět do ČR. Můj dotaz tedy zní, jestli mohu tuto operaci odložit o nějaký ten měsíc a jestli by toto odložení znamenalo do budoucna nějaké pohybové problémy nebo problémy se zátěží. Jsem aktivní sportovec a zápěstí hodně zatěžuji. V přpadě, že by odklad nevadil, musím po celou tuto dobu nosit sádru? Necítim totiž žádnou bolest. Ještě pro doplnění, je mi 28let. Předem děkuji za Vaší odpověď. Zbynek.
  • 2 odpovědí