honey82
honey82

honey82

  • 2 odpovědí

honey82

Praha, Česká republika
Členem od 6.1.2010 | Poslední aktivita 6.1.2010
  • 2 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

RE: Přirozený porod po oční operaci

Děkuji paní doktorko, kde se provádí argonový laser v Praze? Je tento úkon zpoplatněn pacientem? Hraje roli v mém prvotním dotazu slabá síla rohovky v důsledku provedeného laseru?
  • 2 odpovědí

RE: Přirozený porod po oční operaci

Velmi Vám děkuji pane profesore za příznivou odpověď. Oční lékařství je opravdu specializace, která je velmi specifická, ostatní kolegové z jiných lékařských oborů mi samozřejmě radili konzultaci s lékařem specialistou v tomto oboru, ale každý se "laicky" přikláněl k císařskému řezu "preventivně".
Příští týden mám KO po ročním výkonu laseru lasic. Také jsem slyšela, že naopak skleroplastika oko posílila a není důvod proto volit císařský řez.
Děkuji Vám tedy za přání, moc si přeji rodit přirozeným způsobem a prožít si narození svého prvního syna spolu s manželem po boku :-)
  • 2 odpovědí

Přirozený porod po oční operaci

Dobrý den,
v r.2002 jsem podstoupila skleroplastiku obou očí (kolem 8dioptrií). V r.2009 laser lasic a v současné době jsem bez zbytkových dioptrií a bez komplikací. Momentálně jsem ve 34týdnu těhotenství a nevím zda můžu rodit přirozenou cestou, nebo jestli zákroky u mě provedené jsou indikací k plánovanému císařskému řezu. Hrozí nějaké poškození očí vlivem tlaku při přirozeném porodu? Nerada bych ohrozila zdraví očí, ale zároveň bych nechtěla porod CŘ.
děkuji za odpověď, Helena (Praha)
  • 2 odpovědí