nugetka
nugetka

nugetka

  • 2 odpovědí

nugetka

Kraj Vysočina, Česká republika
Členem od 16.2.2010 | Poslední aktivita 18.2.2010
  • 2 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

Odpověd na Před operací nenosit čočky? / 16.2.2010 21:21

O brýle jako takové by nešlo:o) Rozumím tedy správně, že je možné je u Vás před operací, např. za úplatu zapůjčit? Nepřijatelné je pro mě být týden "slepá" a kupovat si kvůli tak krátkému nošení nové mi přijde jako holý nesmysl. Mám někde ještě ty staré, ovšem se špatnými skly. Pokud by toto bylo možné, určitě bych raději podstoupila operaci obou očí najednou.

Ještě by mě zajímalo, zda je operaci nutné platit ihned před zákrokem, nebo je možné sjednat splátkový kalendář? Přiznám se, že operace pro mě není zrovna nejlevnější záležitostí. Děkuji za odpověď.
  • 2 odpovědí

Před operací nenosit čočky?

Dobrý den,

je mi 26 let a od svých 10 let jsem byla nucena nosit brýle na dálku. Vada byla zjištěna při -0,75 dioptriích. Jako dítě jsem je nenosila, protože mě omezovaly. Takto jsem se jim vyhýbala až do svých 17 let, kdy jsem již měla na obou očích po -3 dioptriích a začaly být nutností. V 19 letech jsem na radu své oční lékařky přešla na kontaktní čočky, při kterých se mi posunuly ještě na konečných -3,75 na obou očích. Nyní již 2 roky stabilní.
Uvažuji o operaci, která by mě mého "prokletí" mohla zbavit. Jenže jsem našla na internetu informaci, že 7 dní před vyšetřením a 7 dní před samotnou operací se musí čočky sundat, aby nezkreslily měřené údaje. Pracuji v bance, kde celý den koukám do počítače, aktivně sportuji. Představa 14 dní s brýlemi nebo úplně naslepo mě zcela odrazuje. Mohli byste mi dát více informací k postupu při operaci takovéhoto pacienta? Děkuji.
  • 2 odpovědí