Jirka
Jirka

Jirka

Jirka

Praha, Česká republika
Členem od 23.2.2010 | Poslední aktivita 23.2.2010
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

Zákalky ve sklivci

Dobrý den,
asi před týdnem jsem navštívil očního lékaře, kterému jsem vysvětlil svůj problém a ten mi řekl, že podle popisu se bude jednat o zákalky ve sklivci. Po vyšetření mi ale bylo řečeno že jsem v porádku a zákalky netrpím.
Musím ovšem říci, že vážně tyto problémy mám. Na levé oko vidím přesně ve středu zorného pole čáru na jednom konci s černou tečkou. Na pravé oko tvary nerozeznávám, pouze míhání různých smítek(možná také čar) v okraji zorněho pole. Tyto tvary vidím při pohledu na světlejší místa, hlavně v poledne, když je světlo nejintenzivnější. Na večer zmizí. Tvary se pohybují společně s okem s lehkou setrvačností.
Poslední dny už je ale tento stav tak nepříjemný, že začínám pociťovat nevolnost a nemohu se soustředit na nic jiného než na poletující čáry. Dnes jsem se dokonce cítil jako kdybych šilhal a neustále spatřoval v zorném poli velkou část nosu.
Je zapotřebí podrobnější vyšetření než jaké jsem podstoupil? Pomůže mi jiný oční lékař nebo nějaký zákrok? Může se jednat o problém jiný, než oční(tlak, mozek)?
Děkuji mnohokrát.

S pozdravem Jiří