kakichurma
kakichurma

kakichurma

  • 1 odpovědí

kakichurma

Praha, Česká republika
Členem od 23.3.2010 | Poslední aktivita 2.10.2017
  • 1 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

Odpověd na Znehybnění po operaci / 23.3.2010 13:23

Vážený pane doktore,
dovoluji si reagovat na Vaše poznámky.
Co se týče bodu 1 - 5, tak s Vámi samozřejmě souhlasím. To na co Vy reagujete, jsem já pouze zkopírovala z těchto webových stránek - "INFORMACE O ZÁKROKU", které informují běžného laika. Autoritativní bude tedy spíše autor článku. Nicméně mě těší, že i Vy ne se vším souhlasíte...
Já jsem chtěla pouze reagovat na poslední větu výše zmiňovaného odstavce. Odstavec jsem zkopírovala celý, aby nebyla větička vytržena z kontextu.
Ortézu kterou mají autoři článku na mysli opravdu netuším, nicméně já znám pouze tu, kterou popisujete vy. Sám v bodu č. 3 přiznáváte, že ponechávat sádru (tudíž i ortézu je zcela zbytečné).
Mě operovali karp. tunel před 14 dny na pracovišti neurochirurgie. Vzhledem k tomu, že mi je teprve 31 let(tedy do důchodu daleko), tak mám zájem na tom, aby se má pravá ruka řádně zhojila. Přeci jen to asi každé ženě nedá a má tendence v domácnosti sem tam něco konat(zvláště když se jedná o svobodnou matku s malým dítětem). Proto mě na těchto stránkách zaujala rada nasadit ortézu, která člověka samozřejmě v leckterém pohybu rukou omezí. Jaké bylo ovšem zhrození zdravotnického personálu když jsem přišla na vyndání stehů Vám ani nebudu popisovat. Vzhledem k tomu, že mám zdravotnické vzdělání, sama dobře z praxe vím, že co pracoviště, potažmo lékař, sestra, to jiný názor. Každý má dobré zkušenosti s něčím jiným. Já jen chtěla sdělit potencionálním adeptům na operaci karpálního tunelu a pacientům již operovaných názor na ortézu po operaci. Pokud mi lékař z pracoviště neurochirurgie sdělí, že nasazovat ortézu po operaci KT je kontraindikací, tak to beru jako fakt, ortézu okamžitě odkládám a předávám mé zjištění dalším. Toť asi vše.
Přeji hezký den
  • 1 odpovědí

Znehybnění po operaci

Zdravím,
čtu si tady informace na Vašem portálu o zákroku a musím tedy nesouhlasit s následujícím : Důležité je pooperační znehybnění. Některá pracoviště na konci operace karpálního tunelu přikládají na obvázané zápěstí krátkou sádrovou dlahu, která udržuje zápěstí v mírné extenzi a zajistí dobré hojení. Prsty jsou přitom volně mimo dlahu. Sádra se ponechává 2-3 týdny. I nadále je dobré na zápěstí navlékat dlahu či ortézu alespoň na noc.

CHTĚLA BYCH PODOTKNOUT, ŽE ORTÉZA PO OPERACI NEPŘIPADÁ V ÚVAHU, DOKONCE JE KONTRAINDIKACÍ !!! OPĚTOVNĚ UTLAČUJE NERV, KTERÝ BYL OPERACÍ UVOLNĚN.
  • 1 odpovědí