robertt
robertt

robertt

  • 1 odpovědí
  • 1 Like

robertt

Středočeský kraj, Česká republika
Členem od 25.3.2010 | Poslední aktivita 26.5.2010
  • 1 odpovědí
  • 1 Like
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

RE: RE: Osteochondrální léze

Děkuji za odpověď, ale plastika je dle operatéra v pořádku - drží a postavení šroubů také, to bylo první co mě samozřejmě po půl roce zajímalo. Tvrdili mi to před i po následné artroskopii.
  • 1 odpovědí
  • 1 Like

Osteochondrální léze

Dobrý den, jsem zhruba rok a půl po nepříliš povedené plastice ACL. Po půl roce od operace jsem začal mít problémy s bolestmi pod čéškou. Byl jsem tedy ve stejném zařízení na další artroskopii, která ukázala drobnoložiskovou oseochondrální lézi na femoru přímo pod patelou. Nyní mi v koleni neustálé přeskakuje a hlavně mám stále otoky, které neopadávají. Chci se zeptat jestli je možné tuto tzv. dírku v chrupavce operovat metodou vlastních namnožených chondrocytů, nebo jestli se tato metoda u nás vůbec používá. Pro informaci - chrupavky jsem měl dle operační zprávy před operací v pořádku. Mám obavy, že poškození se bude nadále zvětšovat.
Děkuji za info.
  • 1 odpovědí
  • 1 Like

Otoky po plastice LCA

Dobrý den, je mi 38 a jsem již 15 měsíců po operaci křížového vazu, který mi brali z vlastního štěpu pod kolenem. Dělali mi to v CLPA v Praze a myslím, že operace proběhla normálně. Koleno se mi však nikdy nevrátilo do podoby před operací - je pořád nateklé, někdy méně a někdy více podle námahy. Když jej propnu, tak mi v něm stále přeskakuje stejně i při vstávání a sedání. Před operací se mi toto nestávalo. Může to být způsobeno poškozeným vnitřním meniskem, který jesem měl prý s obvodovou trhlinou? (bohužel nevím jestli jej odstranili, nebo nechali) Denně se snažím jezdit tak 7 km na kole, nebo rotopedu a tak třikrát do týdne dělám přítahy zadních přitahovačů na lavici - vše bez problémů. Teď jsem byl dvakrát na kontrole v Pírkově san. v Boleslavi, kde je přístup opravdu perfektní ale bohužel pro mě mi tam řekli že vaz je volný ( pivot +++ ) i když na mag. rezonanci vypadá prý v pořádku a prý jedině replastika. Mám z ní obavy, protože si myslím že každý další zásah do kolena je stále horší a také se bojím opětovného zeslábnutí svalů. Myslíte že je pro mě nutné na ní jít, nebo pokračovat dále ve cvičení a nechat věci volný průběh až do případného opětovného vypadávání? Aktivní sportovec nejsem, ale rád hraju rekreačně tenis (radši v ortéze) a bohužel hokej, který jsem od operace vzdal. Byl jsem minulý týden i třikrát lyžovat přes bolest jinak v pořádku bez zvětšování otoku, ale při chůzi z kopce cca 5 km, koleno zas jak bambulka. Zkrátka vadí mi to otékání a nevím jak mu zabránit. Lítal jsem i po různých vyšetřeních ohledně zánětu v těle a nic se nenašlo, jen v krku nějaký stafylokok, ale koleno je prý bez zánětu. Děkuji předem za možnou radu jak na to dál a přeji příjemný den.
  • 1 odpovědí
  • 1 Like