Aluš
Aluš

Aluš

  • 3 odpovědí

Aluš

Jihočeský kraj, Česká republika
Členem od 28.2.2017 | Poslední aktivita 12.5.2019
  • 3 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

RE: Zhoršený zrak po operacii prelex

Děkuji, že se ztotožňujete s mými názory. Do zdravých očí se prostě nemá zasahovat, ale to Vám neřeknou. Tvrdí, že dioptrie nemám a je výborně zaimplantováno. Stejně vidění není dobré. Na čtení, PC, psaní a mou práci s čísly nedostačující.Používám +2D. Mobil přečtu díky tomu, že je podsvícený a v maximálním kontrastu, dobře, vařím i běžné činnosti vykonávám bez brýlí, i když obraz je jiný. Prostorové vidění a dálka o hodně horší než před operací, motá se mi hlava, jiný umělý obraz než na který jsem byla zvyklá. Pokud si prý nemohu zvyknout, doporučují výměnu za monofokální se žlutým filtrem a k tomu za všech okolností brýle na čtení a střed. Obávám se, že obraz bude stejně tak umělý, ne-li horší a velká rizika že o zrak přijdu úplně. Velice mě obtěžují mlžné poloprůhledné rozmazané šedé šmouhy, jakoby přes igelit, pod vodou, kouř,opar. Nikdo mne nevaroval, že po takovýchto operacích se nastartují změny ve sklivci a sklivcové zákaly se zmnoží, dojde k ablaci sklivce. Vyčetla jsem, že je to běžná komplikace po takovýchto zákrocích a stěžuje si na tento problém mnoho operovaných. Pokud máte pouze zbytkové dioptrie, zkuste se zeptat na přídavnou čočku sekundární Sulcoflex. Vyčetla jsem, že má napravit zbylé dioptrie s implantací před čočku, kterou již v oku máte, ale věřte jim, pokud chtějí něco prodat. Mnoho zdaru, paní Stáňo. Alena.
  • 3 odpovědí

RE: Zhoršený zrak po operacii prelex

Maruško, zřejmě si nerozumíme. U Vašich kamarádek pravděpodobně máte na mysli leaserové operace se zachováním vlastní čočky, nýbrž já metodu PRELEX - výměnu lidské čočky za umělou. To jsou zcela odlišné zákroky. Pokud však vaše kamarádky podstoupily výměnu vlastní čočky, usuzuji, že měly šedý zákal nebo silnou vadu. Ano, potom jsou nadšené, protože nepoznaly lepší obraz, pouze rozmazaný a mozek pooperační stav vyhodnotí jako lepší vidění. Mé varování patří těm, kteří slušně vidí. Já měla 2,5 čtení, 1,25 dálka, což bylo do dálky téměř stoprocentní, s brýlemi jsem nechodila, neřídila. Potřebovala jsem pouze řešit blízko. Při osobních návštěvách různých lékařů /všichni měli brýle/ mi bylo řečeno, že by implantaci trifokální čočky nikdy nepodstoupili, že je lepší si nasadit brýle na čtení, i když je to obtěžující, protože touto čočkou se zničí dálka. Na trifokální nejsem typ člověka, tyto čočky jsou o kompromisu, že za získané pohodlí bez brýlí se musím smířit s jejich negativy. Dále, že nemám očekávat dokonalé vidění, to je jen reklama, že člověk bude vidět jako zamlada. Jsou lékaři, kteří nedoporučují zdravou čočku vyjmout, protože je lepší než umělá. Tento implantát není vhodný pro toho, kdo vyžaduje za každé okolnosti dokonalost, má vysoké nároky na vidění, na vidění v šeru a vidí dobře do dálky. Za vše může nepečlivý vstupní pohovor, doktor, se zatajením všech negativ a nežádoucích projevů, jen aby čočku prodali. Tato výměna nebyla pro mne. Pro takto mírné vady se tato čočka nehodí, protože mozek neustále pracuje se vzpomínkami na lepší předoperační obraz. Pokud je oční vada dobře korigovatelná brýlemi, nepodstupovat výměnu jen pro kosmetické odstranění brýlí. Implantovat pouze těm, kteří skutečně špatně vidí a brýle pro ně nejsou dostatečnou kompenzační pomůckou. Lituji, že jsem se nechala nalákat, již nikdy nebudu vidět jako před výměnou.
  • 3 odpovědí

RE: Zhoršený zrak po operacii prelex

Rozumím Vám, také jsem se nechala ulovit na báječné vidění na všechny vzdálenosti. Vhodným kandidátem je totiž každý, kdo má zdravé oči, klinice přinese desetitisícové zisky a lékařům prémie. Nikdo Vás předem nevaruje, že vlastní čočka a brýlová korekce je dokonalejší než vidění přes mizerně fungující kus plastu, proč také, vždyť v té době jste ještě neměl zaplaceno, odradili by Vás. Pouze reklama, konkurence a byznys, kde jde o velké peníze. Zničí Vám zrak, život, psychiku a dostanou Vás, jako mne, na antidepresiva. Nevarovali mne, že při mé mírné vetchozrakosti operace není vhodná, protože mám předoperačně poměrně dobré zrakové funkce a budu stále porovnávat své původní fyziologické vidění, též že nejvíce nespokojení jsou ti, kteří dobře vidí do dálky a operace má smysl pouze pro slepé. Operací mi též nastartovali velké změny sklivce k horšímu, i když jsem je před zákrokem upozorňovala na sklivcové zákalky. Pokud by mi byl podán dostatek poctivých informací, nikdy bych operaci nepodstoupila. Vše svádějí na neuroadaptaci, ale ta funguje pouze u slepých, kteří si možná trochu polepší, nikoli u zdravých očí. Vidění je jiné, divné, nepřirozené, odporné, není to ono. Všechny, kteří chtějí mít plnohodnotné vidění, chci upozornit, aby zákrok nepodstupovali a na tyto metody rychle zapomněli. Proč oční lékaři a personál nosí brýle? Udělejme pacientům jen to, co bychom si nechali udělat sami, na očních centrech neplatí. Nyní funguji pouze s antidepresivy, chybu lékařky při nepečlivém vstupním pohovoru, nelze omluvit. Přečetla jsem kvantum příspěvků podobně postižených, přesto se stále objevují reklamy očních center, jak báječný bude svět po operaci bez brýlí. Nevěřte tomu. Podstupujte pouze, pokud je zákrok ze zdravotního hlediska nezbytně nutný. Zdravím Alena S., Třeboň
  • 3 odpovědí