Peters
Peters

Peters

  • 6 odpovědí

Peters

Jihomoravský kraj, Česká republika
Členem od 28.11.2010 | Poslední aktivita 17.10.2016
  • 6 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

RE: Zhodnocení nálezu po ASK

jestli se nemýlím, tak RPT = ruptura = přetržení; LCA = přední zkřížený vaz --- to si myslím, že je ta nejdůležitější informace :(
  • 6 odpovědí

RE: Špatný ohyb a propnutí po plastice LCA

můžu ti napsat jen mé zkušenosti - můj operatér říkal, že po operaci je nejdůležitější hlavně koleno propínat - což jsem dělal a ohyb se dohnal opravdu později - vlastně sám - bez nějakého rozcvičování .... a bolesti po 11 týdnech jsou asi taky normální - operace je to těžká kde se vrtá, šroubuje atd, takže koleno dostává zabrat .... takže bych řekl, že tvůj stav je normální - hlavně nechvátej zpátky na hřiště - dokud neobnovíš svalstvo na noze a nebudeš se cítit 100% fit, tak bych tam nelezl. Petr
  • 6 odpovědí

RE: potíže po plastice lca

Pane doktore Selucký,
já jsem tady nechtěl nikoho poučovat jen jsem sdělil své zkušenosti z 2 plastik, které jsem prodělal. To, že někteří lékaři nasazují po plastice na měsíc ortézu je fakt - u nás v okresní nemocnici ji dávají všem, nyní jsem byl v soukromém zařízení, kde operují různí specialisté a jeden ortézu dává, druhý ne - takže lékařské názory se zřejmě výrazně liší. Píšete, že běh se změnami směru není vhodný - já mám od svého lékaře ordinován nejdříve klasický běh na rovném povrchu a až se budu cítit lépe, mám začít sprint, slalom ... ortopedů jsem už s mými koleny navštívil opravdu hodně (včetně lékařů reprezentačních či prvoligových hokejový i fotbalových mužstev) a názory jsou někdy opravu dost odlišné. Já už závodně nic dělat nebudu, takže potřebuju, aby koleno vydrželo na tenis, občas fotbálek, volejbal ... já rozhodně nikam nechvátám. Ale lepší mít kolena zdravá a nevést tu dlouhosáhlé diskuze :)
  • 6 odpovědí

RE: potíže po plastice lca

No po té první plastice jsem měl na měsíc (možná 5 týdnů) dlouhou ortézu s nastavitelnými úhly ohybu a v té ortéze to svalstvo pořádně ochabne - dá se říct, že tam skoro žádné nebylo - jak lýtkový sval, tak stehenní - no a pracující člověk to za měsíc nedohoní - nemůžu rehabilitaci a posilování věnovat několik hodin denně, takže po 3 měsících ta noha neměla sílu, stabilitu atd. Teď jsem po plastice vůbec ortézu nedostal a hned jsem na nohu našlapoval, takže úbytek svalů nebyl takový. Samozřejmě záleží na metodě operace, odkud jsou štěpy, na pacientovi atd. atd. atd. - je to prostě dost náročná operace (a hlavně následná rehabilitace), i když se v dnešní době dělá jak na běžícím pásu. Já teda musím přiznat, že už nikam nechvátám, protože do fotbalu už se nehrnu - pravé koleno 4x artroskopie + 2 plastika, levé koleno 2 artoskopie - já už bude zřejmě provozovat jen rekreačně ... i když mě nohy už svrbí (zvlášť, když teď začala sezóna)
  • 6 odpovědí

RE: potíže po plastice lca

no já ti samozřejmě přeju brzký návrat na hřiště, ale na plastice jsem byl taky a po 3 měsících to určitě nešlo ani náhodou, teď jsem 5 měsíců po replastice (plastiku jsem si utrhl)a chodím běhat, kolo, posilovna ... ale na hřiště bych si teda netroufnul ani náhodou - lékaři říkají, že o rychlosti návratu rozhoduje hlavně stav okolního svalstva - ale těm tvým 3 měsícům stejně nevěřím :) - to by byl zázrak - přestože chápu, že každý člověk je jiný a každému se to hojí jinak - tak napiš až nastoupíš do mistráku !!!
  • 6 odpovědí

Zobrazit více