max
max

max

max

Středočeský kraj, Česká republika
Členem od 11.1.2011 | Poslední aktivita 2.4.2013
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

Karpální tunel a zmizení příznaků

Měla jsem teď asi 6 týdnů charakteristické příznaky syndromu karpálního tunelu. Byla jsem ne vyšetření EMG a byla mi naměřena hodnota 5,6 a byl mi doporučen operativní zákrok. Asi deset dnů nato mi náhle příznaky zmizely. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že by náhle bylo zase vše v pořádku a operace nebyla nutná a zda bych měla jít opětovně ne EMG? Nemohly by být na příčipně léky, které užívám - konkrétně lékm Trexan. A jestli je tedy operatiní zákrok nutný.

Bolesti kloubů a Prednison

Dobrý den,
byl mi předepsán Prednison 5mg jednou denně a Trexan 15mg týdně. Mám min. půl roku bolesti kloubů, které migrují. Jednou jsou to kolena, podruhé ramena nebo lokte. Občas kotníky. Nejvíc mě zlobí klouby u prstů na pravé noze u nártu. Ty mi občas trochu otečou. Jiné klouby mi neotékají.
Laboratorní vyšetření : pozit. serologie na Chl. trach.IgG, nízká pozitivita LB v obou třídách, CRP nízké, bioch. screening v normě, TSH v normě, RF negat. ANA hraničně pozit., anti ds DNA negat., ENA screen. negat., AAP negat.
Na boreliozu jsem byla přeléčena Azitromycinem. Bolesti kloubů neustoupily.
Chtěla bych se, prosím, zeptat, zda je podle výsledků skutečně nutné, abych brala výše uvedené léky.
Děkuji za odpověď.

Implantace umělých čoček a krátkozrakost

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu ohledně implantace umělých čoček.
Mám 9 a 8,5 dioptrie, cylindry 0,5 a 1,5, kataraktu a glaukom.
Zvažuji operaci, ale prosila bych Vás o vysvětlení rozdílu mezi multifokální a monofokální čočkou a zda je pro můj případ vůbec vhodné tuto operaci podstoupit.
V pravdě řečeno, nemám momentálně dostatek finančních prostředků na multifokální čočku, a tak se přikláním k monofokální, a proto by mne velice zajímala rizika spojená s implantací této čočky. Také to, zda je to operace na celý život nebo zda se musí čočka v budoucnosti vyměnit. A jestli se po operaci musí nosit brýle např. na blízko. A zda se může po implantaci čočky v budoucnosti zhoršovat zrak.
Také by mě zajímalo, zda se u monofokální čočky mohou následně provádět laserové korekce.
Velice děkuji za odpověď
Marta