Sluninycko
Sluninycko

Sluninycko

Sluninycko

Zlínský kraj, Česká republika
Členem od 28.1.2011 | Poslední aktivita 26.4.2022
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

Poškození vazu v koleni při pádu na lyžích

Dobrý den, prosím o překlad lékařské zprávy, kterou napíši v závěru.

V sobotu pri lyzovani jsem spadla a nasledne pocitila mírné křupnutí a bolest v koleni pri pokusu vstat. Nedosko k zadnenu toceni kolene ani vyboceni. Bolest nebyla nijak vyrazna, mirne pichnuti. Pokracovala jsem ve sjezdu. koleno jsem citila,ale nijak vyrazne. Doma zhorseni bolesti i v klidu, koleno mam otekle, na pohnat boli hlavne na vnitrni strane, nemuzu jej propnout a boli pri skrceni,drepu,pri chuzi poboliva - při došlapu.
po návštěvě chirurg.ambulance, jsem dostala ortézu a za týden mám jítn kontrolu. Koleno ej stále stejně boelstivé (pokud není v ortéze, tak bvélí víc než těsně po úrazu.
zpráva zní: Distorsio genus I.sin.cum dist.LCM. RTG bez žřetelného traumatu na skeletu. ještě dodám, koleno je stále oteklé, otok se nezmenšil ani nezvětšil.

Děkuji za Váš názor a čas.

Pocit točení hlavy

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat. Stává se mi, že když vstanu, častěji ze sedu, že se mě zatmí před očima, zavrávorám. Musím se něčeho chytnout nebo prostě jen zastavit. Po chvíli to přejde a je vše zase v pořádku. Na dporučení obvodního lékaře jsem byla na rehabilitaci - beprostředně po rehabilitacích točení hlavy, tma, zhoršení stavu - po jakékoli výraznější manipulaci s krční páteří se mi dělá zle. Tlak mívám v pořádku - 120/70. Děkuji za váš čas a názor.