ritchia
ritchia

ritchia

  • 1 odpovědí

ritchia

Ústecký kraj, Česká republika
Členem od 6.2.2011
  • 1 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

RE: Hrozící TEP kolen v 27 letech

Dobrý den,
moc děkuji panu prim. Suleckému a i Vám z revmacentra za zodpovězení a doplnění mého laicky položeného dotazu.
Pečlivě jsem si prostudovala dostupné www stránky ohledně metody léčby krevní plazmou, ale obávám se, že tento postup by pro mne byl velice obtížný z finančního hlediska. Dále jsem si studovala www stránky ohledně tlumení bolestí pomocí akupunktury, která by byla řešením, ale domnívám se, že pouze na přechodnou dobu.
Sportem a pohybem jsem „žila“. V nynější době jsem vděčna za to, když mi kolena a kyčle dovolí „fungovat“ v lehkém nasazení max. ½ hodiny (golf, jezdectví, tenis, aj.), ale pak je to utrpení, kdy bych dala první poslední za odstoupení bolestí.
Ještě jsem se chtěla laicky zeptat, co znamená oseknutí kosti v koleni (význam, provedení - zda ASC, doba hospitalizace +- atd.), když toto mi bylo „mým“ ortopedem rovněž nastíněno.
Děkuji moc s pozdravem Monika Č.
  • 1 odpovědí

Hrozící TEP kolen v 27 letech

Dobrý den pane doktore/paní doktorko,
je mi 27let (183cm, 65kg) a již cca 7let trpím bolestmi kolen a kyčlí. Kolena mám po menisektomiích, poslední OP – ASC proběhla v 6/2009.
Vrcholově jsem sportovala - atletika, tenis, jezdectví, plavání a basketbal. Sport mi velmi chybí, ale pro bolesti nemohu nic vykonávat (rotoped, kolo ani plavání). Kolena bolí už i v klidovém stavu, i v noci se budím a ráno při vstávání vypadám jak „důchodce“ .
Lékař mi diagnostikoval: FP arthrosa poč. marg. osteofyty, sklerosa, tvar je atyp. , med. snížení kl. štěrbiny. , chodropatický až prearthrotický obraz na L straně, chondropatie med. fem kondylu – nosná zóna - těžká, chondropatie plata tibie med.
Jsem po obstřicích, viskosuplementaci, Depomedrol sol. 40mg s 10ccm 1%Mesocainu + Traumeel (2ml) 6x, brala jsem různá chondroprotektiva – vše bez známek zlepšení .
Při poslední kontrole v 2/2010 mi bylo mým ortopedem sděleno, že mi hrozí nějaké „oseknutí něčeho v kolenou“ a v nejbližší době též TEP kolenou. Nyní jsem se pro bolesti k lékaři objednala na 3/2011, ale velmi se bojím případného odeslání na OP. Myslíte, že je má obava z OP je reálná? Případně jsem se chtěla zeptat, co mi s koleny hrozí.
Děkuji moc za odpověď na mou zmatenou a laicky psanou otázku s pozdravem Monika Č.
  • 1 odpovědí