Martin
Martin

Martin

  • 1 odpovědí

Martin

Olomoucký kraj, Česká republika
Členem od 18.2.2011
  • 1 odpovědí
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

Natažený deltový vaz

Dobrý den,
Asi před dvěma možná i více lety jsem měl úraz levého kotníku, který jsem si přisednul pravou nohou. Původní zprávu, která byla napsána hned po úrazu nemám, ale přikládám správu od své nové Paní doktorky, u které jsem byl 4.2 11. Pravé chodidlo je asi o 0,7 cm kratší kvůli zvětšené klenbě, kterou jsem posílil díky chození o berlích a opírání se měsíc jen o pravou nohu, levé chodidlo zůstalo dodnes oslabené a oproti pravému chodidlo téměř ploché. Zde přikládám správu:
Asi před 2 lety distorse zevního kotníku vlevo.
Měl sádru, pak docházel na rehabilitaci. Dělá box, má obtíže. Celkově je zvýšená mobilita kloubní. Klin pravý TC kloub klidný. Vlevo. flexe, extense v Tc kloubu volné, citlivost TC kloubní šetrbiny, a citlivost fibulotal vazu. přední části, sesuficincí. Srovnávám s druhou stranou. Lehká citlivost i TC kl šetrbiny, Achill šla klidná.
RTg Tc kloubu. norm postavení. Celkem stv po distrsi s insuficineí lg fibulotal anrt. dopo posilování, spíše strečink, náleková ortesa př porstu, jde o celkovou hypermobilitu, prozatím bych s evmt ASK kloubu počkala.
Omluvte prosím některé hrubky ve správě, ale pouze jsem ji opisoval.
Prosím o jakoukoliv radu čím bych si mohl dát kotník zpátky dopořádku, jelikož můj fyzioterapeut se třeba vůbec neshoduje s názory doktorů a už opravdu nevím jak dostat levý kotník na stejnou silovou úroveň jako pravý a jak získat stejnou klenbu. Problém je i při chůzi kdy je dosšlapování odlišné.
Děkuji
  • 1 odpovědí