Majolenka
Majolenka

Majolenka

  • 9 odpovědí
  • 4 Likes

Majolenka

Pardubický kraj, Česká republika
Členem od 16.2.2018 | Poslední aktivita 4.1.2020
  • 9 odpovědí
  • 4 Likes
   Poslat soukromou zprávu       Poslat soukromou zprávu   

Diskuzní příspěvky

RE: Čekačka na výměnu kyčelního kloubu

Dobrý den, já jsem to měla tak, že mě po shlédnutí rentgenu a oznámení, že je nutná operace kyčel kloubu, můj ortoped odeslal se zprávou do nemocnice, aby mě zapsali do pořadníku. A tam mi oznámili, že je čekací doba v té době- 2016, 18-24 měsíců a ať čekám na vyzvání k operaci. Céž jsem se samozřejmě zhrozila. V té době jsem měla také velké bolesti. A proto jsem sedla k internetu a hledala nemocnice s jivým termínem. A našla jsem Havlíčkův Brod. Za 6 měsíců by mě vzali.Jsem z Pardubic. Ale ke vší smůle jsem dostala zápal plic. Po vyléčení krátce na to podruhé. Tak jsem se přeobjednala a nakonec jsem byla na endoprotéze 1. září 2017. Tedy to budopu už 2 roky. Úleva veliká, ale omezení je. Musíte stále dávat na nohu pozor, nepřetěžovat atd. Tedy cvičím, posiluji , rotoped, ale stejné už to nebude. Prášky na bolest jsem nebrala, maximálně když nebylo zbytí AULIN- aten pomáhá. A ortoped mi psal a píše na posílení a obnovu CONDROSULF 800mg. Je to prý jediné čemu věří ze všech doplňků stravy a všeslibující jiné zázračné přípravky. Jinak ještě kupuji v tabletách vápník, hořčík, zinek. Příští rok zkusím lázně, ještě jsem tam nebyla. Měla jsem jen rehabilitaci po operaci, ale ta mi hodně pomohla. Šla jsem domů už bez bolesti, naučená do schodů atd. To víte, že už to budete cítit napořád-třeba když je změna počasí, ale vše je lepší než ta situace než mi pomohli od bolesti. Mějte se hezky a napište až něco nového.
  • 9 odpovědí
  • 4 Likes

RE: Čekačka na výměnu kyčelního kloubu

Dobrý den, tak to je dobrá zpráva. Držím palce ať to vyjde a zbavíte se bolesti. Toho co přijde potom se nebojte, proti tomu co prožíváte teď ta trocha bolesti po operaci je to nejmenší. Pokud vám operaci pan primář slíbil, tak snad taky zapsal do pořadníku a sdělil přibližný termín. Alespoń já jsem to tak měla abych věděla kdy mi pošlou oznámení k nástupu s předstihem na veškerá předoperační vyšetření.
  • 9 odpovědí
  • 4 Likes

RE: Čekačka na výměnu kyčelního kloubu

Dobrý den, tak snad se Vám uleví. Zdrav.pojišťovna by měla pomoci s rychlejším umístěním na operaci dle stavu pacienta. Ale k tomu potřebuje od ortopeda upozornění, že jste akutní případ. Ale podle toho co píšete asi tohle neudělá. Tak by Vám měli pomoci s vybráním nemocnice, kde by operaci udělali v rozumném termínu a pomohli od utrpení. Seznamte je se situací a snad to dobře dopadne. Nezaznamenala jsem odkud jste a jaké nemocnice by připadaly v úvahu. Ale tyto operace dnes už dělá mnoho nemocnic. Stačí se s nimi spojit a domluvit se. Držím palce.
  • 9 odpovědí
  • 4 Likes

RE: Čekačka na výměnu kyčelního kloubu

Dobrý večer, ještě jsem Vám zapoměla napsat, že máte nárok při této diagnóze a čekání na operaci na lázně! Já jsem se to dozvěděla pozdě, až po operaci.Zkuste se na toto zeptat např. u Vaší zdravotní pojišťovny. Nebo vyhledejte na PC. To víte, nikdo Vám to raději neřekne, je to pořád postaru, tohle se dozví jen vyvolení- známí atd. Ty tři roky jsou nemožné, vždy´t i ministr zdravotnictví v televizní debatě tvrdil, že čekací doby na endoprotézu jsou v průměru 8-12 měsíců. Tak snad má informace- i když také je to u různýcj nemocnic jiné, ale tohle je neuvěřitelné. Držím Vám palce ať někde uspějete. Já měla též už veliké bolesti a v noci to bylo nejhorší. pak už ani prášky nepomáhají, nehledě k tomu, že si ničíte zdraví jejich vedlejšími účinky.
  • 9 odpovědí
  • 4 Likes

RE: Čekačka na výměnu kyčelního kloubu

Dobrý den, tohle se mi zdá nemožné! Nepíšete, odkud jste, ale podívejte se na další nemocnice kde tyto operace provádějí. Čekací doby jsou tam zpravidla od 6. měsíců. Já jsem měla čekat v Pardubicích také víc jak 24 měsíců, ale to bych také nemohla kvůli bolesti. nakonec jsem byla v nemocnici Havlíčkův Brod za 6 měsíců a v pohodě. Následně v rehabilitaci V Košumberku- veliká spokojenost. Přístup všech od rehabulitačních pracovníků a všech okolo na jedničku!
  • 9 odpovědí
  • 4 Likes

Zobrazit více